Személyes átvételt szeretnél? Egyeztess időpontot: +36306550142

Hogyan juthatsz több oxigénhez?

Egy egészséges felnőtt 12-20 lélegzetet vesz percenként. De valójában mindannyiunknak sokkal kevesebb lélegzetet kellene vennie – körülbelül 6-8 légzést percenként. Bármennyire hihetetlen, az energiánk 90%-a lélegzetből származik.
Annak ellenére, hogy nagy számú lélegzetet veszünk, legtöbbünk még mindig nincs tudatában annak, hogy nem lélegzünk optimálisan. Az optimális légzés nagy hatással van egészségünkre és közérzetünkre, mivel közvetlenül kapcsolódik a szervezetünk oxigénszintjéhez.

Energiánk 90%-a oxigénből származik 

A légzés kémiai és mechanikai folyamatok segítségével juttatja el az oxigént a test minden sejtjéhez, és megszabadul a szén-dioxidtól. Testünknek oxigénre van szüksége ahhoz, hogy energiát nyerjen minden életfolyamatunk táplálásához. A szén-dioxid ennek a folyamatnak a hulladékterméke. A légzőrendszer vezetési és légzési zónáival levegőt juttat a környezetből a tüdőbe, és elősegíti a gázcserét mind a tüdőben, mind a sejteken belül.

A sejteknek oxigénre van szükségük ahhoz, hogy fel tudják bontani az élelmiszermolekulák, például a cukrok, szénhidrátok és fehérjék kémiai kötéseit, hogy felszabadítsák a bennük lévő energiát.

Miért fontos az oxigén?

Az oxigén sejtjeink legfontosabb tápláléka, testünk minden funkciója oxigénfüggő és ez az erő testünk és izmaink számára. A tüdőn keresztül történő légzés oxigénnel látja el sejtjeinket, agyunkat és szívünket dobogtatja, ezért minden összehasonlítás nélkül testünk legfontosabb prioritása. Az Airofit légzéstrénerrel végzett légzés edzéssel jelentősen megnövelheted az oxigén mennyiséged. A légzésedzés növeli a koncentrációnkat és több energiát ad.

Az oxigén létfontosságú sejtjeink, testünk működése és erőnk szempontjából. És minél több oxigén áll rendelkezésünkre, annál jobban fogunk működni. A kardió edzéssel edzed a szív- és érrendszered és a légzőrendszered, de ez nem jelenti azt, hogy a légzésed optimális.

Összegyűjtöttünk 5 fontos módszert a több oxigén eléréséhez:

1. Menj friss levegőre

Nyisd ki az ablakokat és menj ki! A friss levegő energiával lát el, és további mennyiségű oxigént juttat a tüdődbe.

2. Igyál vizet

Az oxigénnel való ellátáshoz és a szén-dioxid kiürítéséhez a tüdődnek hidratáltnak kell lennie és elegendő mennyiségű vizet kell inni, ezért befolyásolja az oxigénszintet. Naponta átlagosan 400 milliliter vizet veszítünk.

3. Egyél vasban gazdag ételeket

Bizonyos ételek segíthetnek javítani a vér oxigénszintjét. A vas egy ásványi anyag, amely a vörösvértesteinkhez szükséges, amelyek a vért szállítják a szervezetben. Ezért lehetünk fáradtak és kimerültek, ha vashiányunk van. A vasban gazdag élelmiszerek nagyszerű forrásai a zöld leveles zöldségek, például a kelkáposzta és a brokkoli, a gyümölcsök, például az alma, a hüvelyesek, valamint a sovány fehérjék, mint a tojás, a baromfi és a hal.

4. Gyakorlás

Minél jobban tudunk oxigént szerezni és hasznosítani, sejtjeink annál több energiát képesek előállítani. A fokozott oxigénfelhasználás erősíti az állóképességünket. Erre az intervallum és a sprint edzés a legjobb edzésmódszer.

5. A légzésedzés

A testmozgás önmagában nem elég. Csak a lassú és mély légzés növeli vérünk oxigénszintjét. Nagy különbséget tapasztalsz, amikor légzésgyakorlattal elkezded a légzésed fejleszteni. A légzőgyakorlatok az állóképességet is növelik.

Az Airofit légzéstréner kizárólagos magyarországi forgalmazója: https://legzestrener.hu

Kattints ide és tedd a kosaradba a neked megfelelő légzéstréner eszközök egyikét!