Személyes átvételt szeretnél? Egyeztess időpontot: +36306550142

Miért fontos a jó légzés?

A lélegzet az élet – csecsemőként az első tüdőlégzés jelzi az anyaméhből a világba való átmenetünket. Átlagosan körülbelül 20 000 levegőt veszünk naponta. Mégis milyen gyakran figyelünk igazán a légzésünkre?

Az Airofitnál az a célunk, hogy elősegítsük mindenki számára a jobb légzést. De ez nem csak a légzésgyakorlatról szól. Szeretnénk elősegíteni a légzés művészetének és tudományának jobb megértését. Valamint, hogy segítsünk az embereknek felismerni a jó légzési szokások életet megváltoztató hatásait, függetlenül attól, hogy élsportoló vagy, vagy csak megpróbál felmenni néhány lépcsőn anélkül, hogy levegőért küzdene.
Szerencsések vagyunk, hogy néhány nagyszerű szakértővel és edzővel dolgozhatunk együtt, köztük Tom Stijven légzéstrénerrel. Tom okleveles Wim Hof módszeredző. A krónikus betegségből való felépülésben szerzett saját tapasztalata pedig inspiráló példája a rendszer lehetséges előnyeinek.

Azok számára, akik nem ismerik,  Wim Hof  – más néven The Iceman – egy rekorder extrém sportoló és motiváló előadó. Légzésgyakorlati rendszerének és a jobb egészségi állapot érdekében végzett hidegnek való kitettségnek sok rajongója van, és a nemzetközi média széles körben foglalkozott vele.

A velünk tartott webináriumokon és workshopokon Tom megosztotta meglátásait arról, hogy légzési szokásaink sokféleképpen befolyásolják egészségünket, beleértve az energiaszintet, az immunrendszer működését, a relaxációt és az alvást.

Azt is megtanította nekünk, hogy a légzés szabályozása hogyan teheti elviselhetőbbé a szélsőséges hideget azok számára, akik elég bátrak, hogy kipróbálják!

Ha még soha nem próbálta megszámolni a légzéseit, érdemes most kipróbálnia: csak figyelje meg légzésének természetes ritmusát anélkül, hogy megpróbálná megváltoztatni, és számolja meg, hány lélegzetet vesz egy perc alatt. (1 lélegzet belégzés és kilégzés).

Felnőtteknél a tipikus tartomány  12-20 légzés/perc, nyugalmi állapotban. Mégis sokan túllélegzünk, vagy felületesen lélegzünk. És hosszú távon ennek negatív következményei lehetnek, a szorongástól a fáradtságig, az emésztési problémákig és a rossz alvásig. Kutatások kimutatták, hogy a lassabb, körülbelül  6 légzés/perc légzési sebesség alkalmazása előnyös lehet, serkenti testünk „pihenési és emésztési” funkcióját, javítja a fájdalomcsillapítást, és egyéb előnyökkel jár az általános jólét szempontjából.

Minimális edzés, maximális haszon

Légzési mintáinknak testünkre gyakorolt hatása széles körű. Hatással van a vérnyomására, a vér savasságának szintjére és még a mentális állapotára is. A gyors felületes légzés fokozott szorongáshoz és pánikérzethez vezet. Ez az oka annak, hogy a légzési szokások felismerésének és módosításának megtanulása pozitív hatással lehet fizikai és mentális jólétünkre.

• Csökkenti a vérnyomást
• Javítja a szív- és érrendszeri egészséget
• Javítja az asztmás tüneteket
• Erősíti a légzőizmokat
• Javítja a sportteljesítményt
• Csökkenti a szorongást és a depressziót COPD-ben
• Jobb általános életminőség

Légzésgyakorlat, mint terápia

Az IMT – belégzési izomtréning – előnyei jól dokumentáltak. Az IMT-t asztmában, SM-ben, COPD-ben és hosszú ideig tartó Covid-betegségben szenvedők terápiájában használják.

A légzőizmokra kifejtett erősítő hatása segít a betegségekből való felépülésben, valamint a hosszan tartó tünetek kezelésében.

Ősi bölcsesség, modern módszerek

Az egészséges légzési minták előnyei évszázadok óta része a keleti rendszereknek, például a jógának. És a jóga hatalmas népszerűségével nyugaton, a jó légzési szokásoknak mára már inkább általánossá kellene válniuk.

Egyedülálló alkalmazás-alapú rendszerünk, amelyet légzéstréning szakértők fejlesztettek ki, nagyszerű módja annak, hogy feltöltődjön.

Ha rendszeresen meditál vagy jógázik, miért ne nézhetné meg, hogy Önnek is beválik-e?

Nem csak az élsportolóknak!

A lélegző edzést egyre többen használják a professzionális sportolók – futókkerékpárosoktriatlonosok és golfozók, akik felfedezték az Airofit használatának előnyeit.

Az Airofit több levegőt, több energiát és jobb alvást jelent. Ez egy gyors, egyszerű napi gyakorlat életminősége javítására.

Az Airofit légzéstréner kizárólagos magyarországi forgalmazója: https://legzestrener.hu

Kattints ide és tedd a kosaradba a neked megfelelő légzéstréner eszközök egyikét!