Személyes átvételt szeretnél? Egyeztess időpontot: +36306550142

Optimalizálja magát légzéstrénerrel!

A Homo sapiens azt jelenti, hogy „bölcs emberek”. Fajként nem mindig felelünk meg ennek a címkének. Rendkívüli szellemi és fizikai bravúrokra vagyunk képesek, mégis oly gyakran romboló érzelmek, gondolatok és viselkedések irányítanak bennünket, amelyekről úgy tűnik, alig veszünk tudomást.

Az egyének és a mozgalmak évezredek óta keresik a módokat arra, hogy kihasználják képességeinket, kezeljék késztetéseinket és érzelmeinket, és jobb életet élhessenek.

A meditáció és a légzőtorna története több ezer éves múltra tekint vissza. És ma sokan ismerünk néhányat ezen ősi hagyományok közül – a jóga, a zen buddhizmus, a Qigong. A legtöbb ilyen rendszer felismeri légzésünk fontosságát az egészség és a vitalitás szempontjából. És sokan úgy találták, hogy ezek a gyakorlatok hasznosak vagy akár megváltoztatják az életüket.

Vannak más rendszerek is, mint a Buteyko légzés, vagy a Wim Hof ​​módszer az egészség és az immunrendszer működésének javítására.

Lehet, hogy a légzésgyakorlatnak régi gyökerei vannak, de a modern korban a csúcstechnológiás, intelligens eszközökkel vezérelt életmódunkba adaptálták.

Sokan hasznosnak találják a meditációs alkalmazásokat, valamint az újonnan kifejlesztett egészségügyi és légzéstréning technológiát, például az Airofit légzéstrénert. Úgy fejlődik, egyesítve a meglévő bölcsességet a legújabb technológiával, hogy kitolja az emberi egészség határait és optimalizálja elménket és testünket.

Ősi ötletek, modern alkalmazások

Sok gondolatrendszer mereven ragaszkodik a hagyományokhoz, és szigorú és változatlan megközelítést tart fenn. „Ha nem romlott el, ne javítsd meg” – hangzik a gondolat. Mások azonban, mint például a híres harcművészeti legenda és filmsztár, Bruce Lee, más megközelítést alkalmaztak.

„Ez nem a napi növekedés, hanem a napi csökkenés.

 Hagyd el a lényegtelent.”

Bruce Lee

Lee megalapította saját harcművészeti rendszerét, Jeet Kune Do -t. A létező rendszerek és filozófiák legjavát egyesítette, hogy valami gördülékenyebbet és kevésbé a hagyományokhoz kötöttet hozzon létre. Lehet, hogy felzaklatta a hagyományőrzőket, de jó példája volt a növekedés és fejlődés érdekében történő rugalmas gondolkodásnak.

Nyugaton pedig olyan gondolkodók és „filozófiai szórakoztatók”, mint Alan Watts, népszerűsítették a keleti ötleteket a nyugati közönség számára. Ihletet merített a zen buddhista, taoista és hindu filozófiából, valamint a modern gondolkodási rendszerekből, és széles körben tartott előadásokat arról, hogyan segíthetnek ezek az ötletek boldogabb és tartalmasabb életet élni.


A napi gyakorlatok, például a jóga, a meditáció vagy az Airofit rendszerhez hasonló alkalmazással végzett légzőgyakorlat előnye, hogy gyorsak és hatékonyak. Az alkalmazásnak pedig az a nagy előnye, hogy visszajelzést kap, és láthatja az idő múlásával végzett fejlesztéseket.

Semmi sem annyira motiváló, mint látni a teljesítménye terén mutatkozó valódi fejlődést, és érezni a mindennapi fizikai és mentális egészség javulását. Tanulmányok kimutatták, hogy az RMT – légzőizom edzés – számos fizikai és mentális egészségügyi előnnyel jár:

• Csökkenti a stresszt és javítja az alvást
• Csökkenti a fáradtságot és felgyorsítja a felépülést
• Javítja a mentális- fókuszt és tisztaságot
• Növeli a hozzáférhető tüdőkapacitást
• Javítja a sportteljesítményt
• Csökkenti a pulzusszámot nagy igénybevétel esetén
• Növeli az izmok oxigénellátását
• Segít a szorongás és a depresszió esetén
• Javítja az asztma, a COPD és a poszt-Covid tüneteit
• Csökkenti a vérnyomást

Az egészségügyi technológia is fejlődik

Ebben az adatvezérelt korban, amelyben élünk, páratlan hozzáféréssel rendelkezünk az egészségügyi mutatókhoz. Okos hordható eszközeink és alkalmazásaink nyomon követhetik pulzusunkat, alvási szokásainkat és elérhető tüdőkapacitásunkat. Minden este mérhetjük a megtett lépéseket, az elégetett kalóriákat, a percenkénti szívverést. Ha ezeket az információkat arra használjuk, hogy jobb, egészségesebb és hosszabb életet éljünk, akkor nyilvánvalóan nagyon hasznos szerepük van. Ha továbbra is ötvözzük az ősi bölcsességből és gyakorlatokból származó előnyöket a legjobb új ötletekkel és technológiai vívmányokkal, akkor még megfelelhetünk a Homo sapiens névnek.

Az Airofit légzéstréner kizárólagos magyarországi forgalmazója: https://legzestrener.hu

Kattints ide és tedd a kosaradba a neked megfelelő légzéstréner eszközök egyikét!